sobota 31. října 2015

Proč turečtina?



Už delší dobu učím turečtinu Čechy a Slováky žijící v Turecku, ale také doma v Česku nebo na Slovensku.
Je vždy velice zajímavé a motivující si vyslechnout jejich příběhy jak se vlastně ke 'slečně' turečtině dostali:) Je skvělé vidět jak dělají pokroky. 99 procent všech mých studentu si na začátku myslelo, že se ten šílený jazyk nikdy nenaučí. Když, ale po určité době vidím, že svůj názor změnili, turečtina pro ně už není nesrozumitelný jazyk, že se už netrápí a turečtina je začne bavit, tak to je pro mě ta největší odměna, kterou za svou práci můžu dostat.
Píšu sice práci, ale to, že jsem se dostala k lektorování beru jako velký dar a to, že můžu své znalosti předat dál beru jako poslání. To mě také žene dopředu:)
Já prostě turečtinu miluju:)

Přeju všem svým užasným studentům, aby se z jejich nadšení pro turečtinu stala celoživotní láska:)

A pro ty co se ještě jen rozhodují, zda se do turečtiny pustit, přikládám osobní příběh mé studentky Majky. Třeba pro vás bude inspirující:)


Ako som sa dostala k turečtine?
K turečtine som sa dostala vdaka môjmu manželovi, žijeme v Turecku, krásnom meste Istanbule v ktorom bez reči sa človek úplne stratí. Nato aby sa človek cítil ako doma, potrebuje rozprávať a to ma prinútilo začať sa učiť a zdokonaľovať v turečtine. Motivaciou je pre mna rodina,ktorú tu mam, priateľsky ludia a tak isto krásna krajina. Vdaka mojej kamarátke som sa dostala k lektorke tureckého jazyka Michaele Canbulat, ktorej sa chcem aj touto formou poďakovať, zato, ze ma systematicky pripravuje a venuje mi dostatok času na upevnenie učiva.Patri jej môj obdiv, ze si takto osvojila turecky jazyk a posúva to co vie ďalej. Vrelo odporúčam:)



Další osobní příběhy a reference mých studentů najdete zde:

Žádné komentáře: